www.bandit.hr
| početna | o nama | proizvodi | pitanja & odgovori | prezentacija | marketing |
ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Da li je dim štetan za zdravlje ili može li uzrokovati oštećenja na kompjuterima, fotografskoj opremi, hrani, itd. ?


Ne, dim izbačen iz BANDITA je gotovo isti onaj koja se koristi u zabavnoj industriji, samo puno gušći i brže se stvara. Samo ukoliko se izbaci previše dima u ograničen prostor ili prostor nema ventilacije (nema strujanja zraka), pa dim ostaje na mjestu duže od 20 minuta, na određenim površinama može se pojaviti neštetan tanki kondenzacijski sloj (hladne i glatke površine). Ukoliko slučajno dođe do toga, on se može lako ukloniti s vlažnom krpom (kondenzacija je topiva u vodi), bez upotrebe sapuna.
Uvijek možete zatražiti primjerak sljedećih dokumenata od vašeg BANDIT prodavača:
- HY-3 formular s podacima o sigurnosti (MSDS)
- HY-3 odobrenje od Belgijskog Ministarstva Zdravstva
- Njemačko TÜV odobrenje za HY-3
- Atest Europske zajednice
- Atest Republike Hrvatske.

Tko je odgovoran ukoliko se netko povrijedi zbog slabe vidljivosti uzrokovane izbacivanjem dima?


U svezi ovog pitanja ne postoji presedan ili legalno iskustvo, budući da dosad nije bilo nesretnih slučajeva s BANDIT sigurnosnim sistemom. U svakom slučaju, proizvođač se zaštitio osiguranjem za nesretne slučajeve uzrokovane ovim proizvodom, s obzirom na odgovornost treće osobe, samog provalnika i/ili štetu uzrokovanu javnim službama (policija, vatrogasci…).
Savjetujemo postavljača da obavijesti svoje osiguravajuće društvo da će instalirati ovaj sigurnosni sistem. Osiguranje će prihvatiti činjenicu da to obuhvaća vaš posao profesionalnog postavljača alarma. Osiguravajuće društvo može uvijek zatražiti primjerak BANDIT certifikata «bez potraživanja» («no claim») od osiguravajućeg društva proizvođača.

Moram instalirati BANDIT sistem, a osoba odgovorna za osiguranje zahtijeva da uređaj ne izbacuje maglu u slučaju vatre.

Instalirajte odobreni senzor osjetljiv na toplinu na strop prostorije. Ovaj tip senzora neće reagirati na izbačenu maglu, ali će otvoriti svoj alarmni kontakt u trenutku naglog porasta temperature.
Spojite taj alarmni kontakt za senzor s inputom koji se može programirati i definirajte taj input kao input za senzor za sprečavanje izbacivanja dima u slučaju vatre . Ovaj postupak ovisi o mogućnosti kontrolnog alarmnog sistema. Uvijek instalirajte senzor za vatru tamo gdje ga mogući provalnik neće moći dosegnut,i a da ga prije nije otkrio protuprovalnički alarmni sistem.

Trebam li zamijeniti HY-3 pakiranje svaki put kad je uređaj izbacio maglu, uključujući i lažni alarm?

Ne, BANDIT troši ~28 ml. HY-3 tekućine svake sekunde izbacivanja dima. Puni rezervoar sadrži ~1400 ml. HY-3 tekućine. Jedinica može izvesti ~50 sekundi izbacivanja dima. Ovisno o namještenom periodu izbacivanja dima, svaki alarmni krug ostavlja u rezervi minimum od 3 (veliki prostori, 200 m2 s normalnim stropom od 2,80 m) do maksimuma od 25 krugova izbacivanja. Ako je razina tekućine ispod namještene minimalne razine, jedinica će tražiti da se zamijeni HY-3 pakiranje. Vidite str. 22 za detaljnije objašnjenje.

Što znači zamijenjivanje HY-3 pakiranja?

HY-3 pakiranje je inventivna kombinacija različitih dijelova:
- posuda po tlakom: dvije čelične cijevi otporne na tlak. One sadrže HY-3 tekućinu i podtlak koji tjera, jednak parnom tlaku tekućeg tlačnog plina i nitrogenskom punjenju nakon pritiska (tlaka). Oba plina nisu goriva i ne štete ozonu, te nisu otrovni za ljude ili okoliš.
- Elektro-ventil: zajedno s filterom za tekućinu on tvori integralni pod dio HY-3 pakiranja. Ukoliko se ventil otvori BANDIT- elektronikom, HY-3 tekućina ide kroz HY-3 vezu za tekućinu u izmjenjivač topline za grijanje i sušenje.
- Elektronika: ugrađena u HY-3 pakiranje. Ova malena ploča strujnog kruga sadrži regulator voltaže, čip za temperaturu i memoriju i nekoliko komponenti koje su zadužene za komunikaciju s glavnom pločom strujnog kruga BANDIT uređaja. Svrha ove elektronike je «mjerenje» koliko tekućine je prisutno u tlačnoj posudi i spremanje svih podataka o proizvodnji i punjenju HY-3 pakiranja. Ako je tlačna posuda prazna, morat ćete je zamijeniti s napunjenom. Tlačna posuda mora se vratiti na ponovno punjenje. Tamo će se još uvijek prisutna tekućina i punjenje isisati i reciklirati. Prazno HY-3 pakiranje bit će automatski testirano i ponovno napunjeno. Ugrađeni čip za memoriju bit će ažuriran i «obnovljeno» HY-3 pakiranje će se pažljivo zapakirati i vratiti kupcu. Na taj način su minimalizirani materijalni troškovi i utjecaj na okoliš. Visoka sigurnost vraćanja praznog HY-3 pakiranja na ponovno punjenje je osigurana velikom kupovnom cijenom novog HY-3 pakiranja.

Da li tekućina u HY-3 pakiranju može zastariti ili da li gubi svoj kapacitet stvaranja dima nakon određenog perioda?

Suprotno onim generatorima dima koji drže svoju zalihu tekuće dima u sintetičkom rezervoaru, HY-3 tekućina u HY-3 pakiranju se drži u tlačnom okruženju, bez kisika, Ph stabilnom, deioniziranom, čisto napunjenom i hermetički zatvorenom od vanjskog svijeta. Isključuje se svaka mogućnost propadanja (degeneracije) u HY-3 pakiranju.

BANDIT - beskompromisna aktivna zaštita od provale
Hvala na posjeti. Sva prava pridržana. AXA d.o.o. Karlovac.

Powered by TRITON IT developer team